Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Вести


ПРЕС НА ОК ВМРО-ДПМНЕ КУМАНОВО

Лицемерието на СДСМ и локалната власт уште еднаш деновиве излегува на виделина. Тие пред неколку дена, поточно во неделата уште еднаш, по кој знае кој пат, ги навредија граѓаните со тоа што се сликаа на големиот и запуштен зелен простор во месната заедница Б.С.Гојчо со цел да покажат дека еве се грижат и затоа со здружени сили прават се што треба за граѓаните. 

ПОВЕЌЕ

ВОЗИ МИШКО 4

Кажав дека јас не сум судија и дека за носителите на јавни функции постои морална, политичка и кривична одговорност а мене ме интересираат само моралната и политичката.За кривичната постојат надлежни институции а јас најодговорно ви тврдам дека тие договори за превоз на учениците се типичен пример најмалку за недомаќинско работење.

ПОВЕЌЕ

Интервју


Фестивалот – препознатливо духовно и интелектуално јадро на градот

ИНТЕРВЈУ СО САШО КОСТОВСКИ, В.Д ДИРЕКТОР НА НУЦК ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ

ПОВЕЌЕ

ДА ГО ВРАТИМЕ СЈАЈОТ НА КУМАНОВО

Но пошироката кумановска јавност не знае дека кумановските угостители формираа свое здружение, формирано со слободно здружување на правни лица кои се занимаваат со угостителство.

ПОВЕЌЕ

Колумни


Марјан Петрушевски

ЗОРАН

Според извори блиски на Бихаќка, името на градоначалникот во заминување Ракитиќ Циц не е “у бубањ” за ниту една функција во наредните изборни циклуси.

ПОВЕЌЕ

Марјан Петрушевски

КОЛЕКТИВНА РАСПАЉОТКА

Епа драги мои еве со кого СДСМ се спрема за голема победа. Јас ви рекол голем пораз. Неизбежен  и катастрофален ако поминат некои од овие ликови.

ПОВЕЌЕ

Чаршија


ЧАРШИЈА—33

Како што знаете у нашу Општину људи се запослуев како у златни године на ЧИК Кумново. Ракитиќ прима и гајле се нема. У тој с’с правење спискови му помагав секретарка Вале( Краљица од Јордан Ранија ) и претседателче Мартинче( Мартин европејац ).

ПОВЕЌЕ

Кец у кец


КЕЦ У КЕЦ (22.10.2016)

Ќе посветиме посебно внимание на четирите најсилни национални лиги, Англија, Шпанија, Германија и Италија.

ПОВЕЌЕ

КЕЦ У КЕЦ (14.10.2016)

Сигурна добивка секако НЕ ВЕТУВАМЕ, но ќе се обидеме да ви помогнеме со совети, статистика и други информации.

ПОВЕЌЕ

Печатено